HER YIL OLDUĞU GİBİ BU YIL DA ALMANYA YOLCUSUYUZ

Almanya'nın Hannover Şehrinde faaliyet gösteren Ceh Gastro GmbH ile okulumuz arasında yapılan Mesleki Eğitimde İşbirliği kapsamında okulumuzdan belirli kriterlere göre seçilen 6 öğrencimiz 6 Nisan - 04  Temmuz 2024 tarihleri arasında 3 ay stajlarını Almanya'da yapacaklar.

Kültürel ve Dil hazırlıklarını tamamlayan öğrenciler ile bir araya gelen Müdür Vekili Serhan Koyuncu,öğrencilere staj süreci hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Bütün öğrencilerimize başarılı bir staj dönemi diliyoruz.

Bu Protokolün amacı; Yiyecek ve İçecek Hizmetleri dalı olan okulun, dezavantajlı öğrencilerinin eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi; Öğrencilerimizin; farklı kültürlerdeki insanlarla birlikte eğitim alma, staj yapma ve mezuniyet sonrası birlikte çalışma becerilerini geliştirmeleri , Yabancı dil ve mesleki becerilerini geliştirmeleri, Yeni zorluklara adapte olmayı, kendine güvenin artmasını, kültürler arası farkındalıklarının artmasını, ve iletişim becerilerinin gelişmesini, Okuldan İş hayatına geçişlerini kolaylaştırmaları, İstihdamı Artırır-İlk "iş deneyimi" tecrübesi sağlamayı ve bununla paralel diğer öğrencilerimizden protokolün yaygınlaştırma faaliyetleri süresince bilgilendirilerek etkilenmeleri planlanmıştır .Ülkemiz Turizm Sektörünün  ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün Okul-İşletme İşbirliği  ile Turizm sektörünün, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan yeterliklerine sahip sorumlu, nitelikli eleman gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmektir. Bu amaca hizmetle Okul ile iş birliği halinde öğrencilerimiz yapmakta zorunlu oldukları İşletmelerde Beceri Eğitimlerinin 3 ayını Almanya’da Ceh Gastro GmbH işletmelerinde yapacaklardır.

26-03-2024

Yayın: 26.03.2024 - Güncelleme: 26.03.2024 14:46 - Görüntülenme: 111