Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Suphi Kalafatoğlu Sokak No15 Amasra BARTIN
Vizyon
Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri arasında Türkiye’nin en başarılı ve örnek alınan okulu olmak.
Misyon
Toplam Kalite anlayışı içerisinde, tüm paydaşların ihtiyaçlarına cevap veren, mesleki açıdan yetkin ve işletmelerce tercih edilen, evrensel değerlere saygılı bireyler yetiştiren bir eğitim – öğretim hizmeti sunmak.
Otel Odası :38
Pazrtesi/Salı/Çarşamba 08:30 - 16:40 Perşembe-Cuma 08:30-16:00
Kalorifer (Katı Yakıt)
İngilizce-Almanca-Rusça
Bartın Merkeze 17 km
Servis Bilgisi
Okulumuza MEB Taşımalı Öğretim Kapsamında Amasra çevresinden 37 öğrenci servisten faydalanmaktadır.
Amasra/BARTIN
İlçe Merkezinde
Kontenjan Bilgileri
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı 60 Öğrenci Konaklama ve Seyhat Hizmetleri Alanı 30 Öğrenci
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Taban Puan 173,290 Tavan Puan 383,739
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021 - 2022 Eğitim öğretim yılında 9 öğrencimiz ilk tercih döneminde Üniversiteye yerleşmiştir.
% 37
Futsal - Güreş - Satranç -Masa Tenisi-Voleybol-Basketbol
Proje Çalışmaları
Okulumuzda öğrencilerimizin Akademik Başarılarını arttırmak ve onlara rehberlik etmek amacıyla Öğrenci Koçluğu Projesi uygulanmaktadır.Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü EVAP Projesi de devam etmektedir. Diğer Projelerimiz 1-Lisedeyim Liseliyim 2-Bir Kişi Bile Kazançtır Ayrıntılı bilgi web sayfamızda mevcuttur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Okulumuz her yıl Erasmus + Projelerine başvurmakta ve öğrencilerimiz yurt dışında staj yapma şansına sahip olmaktadırlar.Projelerimize okulumuz web sayfasında Projelerimiz başlığı altında ulaşabilirsiniz... 2023 Yılında Mesleki Eğitimde İş Birliği Protokolü ile 8 öğrencimiz Almanyanın Hannover Şehrinde Cafe Extrablatt işletmelerinde 3 ay İşletmelerde Beceri Eğitimi yapmışlardır.
Diğer Hususlar
Okulumuza kayıtlı her öğrenci 10.Sınıftan itibaren sigortalı olmakta ve 10.ve 11.sınıfta Mayıs ve Ekim ayları arasında İş Yeri Beceri Eğitimi (Staj) uygulaması yapmaktadırlar.