"ATIKTAN LEZZETE" SIFI ATIK PROJEMİZ

PROJE AMACI VE YÖNTEMİ

PROJENİN AMACI:

Dünya nüfusunun artışı, sanayileşme ve kentleşmenin etkisiyle doğal kaynakların bilinçsizce kullanımı sonucu oluşan ve artan oranda karşımıza çıkan atık sorunu; toplumun tüm bireylerini etkilemektedir. Bu bağlamda, toplanan materyallerin ham maddeye dönüştürülüp yeniden işlenmesi olan geri dönüşüm günümüz dünyasında önemli yer tutar. Bu proje okulumuz mutfak atölyelerinden çıkan organik atıkların geri dönüştürülerek tekrar kullanılmasını böylece atık oluşumunu yerinde azaltmayı amaçlamaktadır.

PROJENİN YÖNTEMİ:

Bu çalışmada okulumuz mutfak atölyelerinden çıkan organik atıklar kompost oluşturmak için hazırlanmış kovalarda fermente edilecektir. Oluşturduğumuz kompost, okulumuzun bahçesinde projemiz için ayrılan toprak alana uygun koşullarda aktarılacaktır. Elde ettiğimiz kompostlu toprakta mutfak atölyelerimizde bolca kullanılan ve dışarıdan hazır olarak alınan taze sebzeleri mevsime uygun şekilde üretmeyi, bu sayede kendi kendini besleyen sürdürülebilir bir atık dönüşümünü okulumuza kazandırmayı ve döngüsel ekonomiye katkı sağlamayı planlamaktayız.

PROJE EKİBİ:

Proje Yürütücüsü:             Tuğba KANIK

Danışman Öğretmenler:   Mustafa ÇETİN

Meliha ÖZDEMİR

Hayriye YILDIZ

Projede görev alacak öğrenciler:

Ahmet Karan KODAMAN

Erdem BAKİ