GENŞ ŞEF AMASRA 8.SINIFLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

8.SINIFLAR ARASI YEMEK YARIŞMASI PROJESİ

I.BÖLÜM

PROJENİN TANITIMI

Projenin Adı             : Amasra İlçesi 8.Sınıf Öğrencileri Arası Ana Yemek Yarışması

Projesi

Yarışmanın Adı        : Genç Şef Amasra

Projenin Amacı         : İlçemiz genelindeki İlköğretim Okulları ve İmam Hatip Ortaokullarında öğrenimlerine devam eden 8. Sınıf öğrencilerinin LGS sınavı öncesi sınav streslerini azaltmak, Amasra genelinde mesleki eğitime farklı bir bakış kazandırmak.

Projenin Kapsamı    : Proje 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında, Amasra ilçesinde 8.sınıf eğitimlerine devam eden öğrencileri kapsamaktadır.

Dayanak                    :

a)      6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

b)     6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

c)      Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

d)     Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği

e)      Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği

f)       2019/12 sayılı Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri Genelgesi

Hedefler                     :

1-      Yoğun bir tempoda, 8.sınıf sonunda yapılan liselere geçiş sınavına hazırlanan öğrencilerin sınav streslerini azaltmak,

2-      Öğrencilerin el becerilerini artırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak,

3-      Mesleki Eğitimi tanıtmak,

4-      Okulun tanıtımını yapmak,

5-      Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Amasra'nın tanıtımını yapmak,

6-      Unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri tanıtmak hedeflenmektedir.

II. BÖLÜM

OKUL VE KURUMLARCA YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

Amasra İlçe Milli  Eğitim Müdürlüğü

1-      Yarışma için gerekli olurun alınmasını sağlamak

2-      Amasra İlçe geneline yarışma ile ilgili duyuruyu yapmak

3-      Amasra merkez ve köylerindeki ilköğretim okullarında öğrenim gören 8. Sınıf öğrencilerinin yarışmaya katılımlarını teşvik etmek

4-      Amasra merkez ve köylerinden yarışmaya katılacak ekiplerin Amasra MTAL'ye ulaşımlarını sağlamak

5-      Yarışmanın kayda alınmasını ve sosyal medyadan yayınlanmasını sağlamak

6-      Proje görünürlük çalışmalarına destek olmak

7-      Yarışma sırasında görev yapacak sağlık ekibinin Olurunu almak

Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

1-      Okul bünyesindeki Tekno Mutfak atölyesini yarışma için hazır hale getirmek,

2-      Yarışmacı ekiplerin kullanacakları temel malzemeleri ve araçları temin etmek

3-      Yarışma günü ve saatinde gerekli iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini almak

4-      Okulu ve alanlarını tanıtmak

5-      Proje görünürlük çalışmalarını yapmak

Yarışmaya Katılacak Okul Müdürlükleri

1-      Yarışma ekiplerini belirlemek

2-      Yarışma başvurusunu süresi içerisinde yapmak

3-      Yarışmaya katılımda yapılacak yemeğin sarf malzemelerini temin etmek

4-      Yapılacak yemeğin reçetesini (malzeme listesi ve tarif), yarışma merkezi okulun belirttiği iletişim adresine süresi içerisinde e posta ile bildirmek

5-      Yarışma ekibine danışman öğretmen görevlendirmek

III. BÖLÜM

PROJE TAKVİMİ

1-      Başvurular 27/02/2023 tarihinde başlayacaktır ve  31/03/2023 tarihinde sona erecektir. Başvurularda yemek reçetesi, yarışma ekibi ve danışman öğretmen bilgileri (cetinmustafa79@hotmail.com) adresine e posta ile bildirilecektir.

2-      Ekipler yarışma komitesince 5'li gruplara ayrılacaktır. Grup elemeleri 24/04/2023 tarihinde başlayacaktır. Her hafta 1 grup yarışacaktır (katılımcı sayısına göre sayıda değişiklik yapılabilir). Bütün grup elemeleri sona erdiğinde her haftanın veya grubun ilk 3 takımı (yarışmacı ekip sayısına göre grup veya hafta birincisi finale kalacaktır), yarışmaya katıldıkları yemekle veya yarışma tertip komitesine sunacakları yeni bir ana  yemek ile final yarışmasına katılacaktır. Final yarışması 15-19 Mayıs tarihinde yapılacaktır.

IV.BÖLÜM

YEMEK YARIŞMA ŞARTNAMESİ VE YARIŞMA KURALLARI

1-      Yarışma 24-28 Nisan 2023 haftasında başlayacaktır.

2-      Yarışmaya Amasra İlçesinde  8. sınıfa devam eden öğrenciler katılacaktır.

3-      Yarışmaya her okul, 3 kişilik 2 yarışma ekibi ile 1 danışman öğretmen ve bir idareci nezaretinde katılım sağlayacaklardır.

4-      Yarışma ana yemek kategorisinde yapılacak olup, okul ekipleri 1 adet ana yemek ile katılacaklardır.

5-      Yarışmada her ekibe 60 dakika süre verilecektir. (Hazırlama süresi uzun olan yemeklerde ön hazırlık yapılabilecektir)

6-      Yemeğin reçetesi (malzeme listesi ve tarifi) yarışma ekibi tarafından hazırlanarak yarışma öncesinde jüri heyetine teslim edilecektir.

7-      Yarışmacılar yemek yarışması günü hazırlayacakları yemekte kullanacakları gereçleri temin ederek beraberlerinde getireceklerdir.

8-      Yemeklerin hazırlanması için gerekli olan tencere, tava, ocak, fırın vb. gibi araçlar ile yemek sunum tabakları (isteyen okul kendi sunum tabağını getirebilecektir), katılımcıların kullanacakları önlük, eldiven ve torşon (aşçı bezi) Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından temin edilecektir.

9-      Yemekler yarışma komitesince belirlenecek jüri tarafından değerlendirilecektir.

10-  Yarışmacılar yarışma kurallarına ve yarışma takvimine uymak zorundadır.

11-  Yarışmacılar yaptıkları yemeklerin tariflerini, kullandıkları malzemelerin isimlerini, miktarlarını, yarışma esnasında yanlarında bulunduracaklardır.

12-  Yapılan yemekler en az iki porsiyon şeklinde olacaktır.

13-  Yarışmaya katılım ücretsiz olup her ekibe katılım belgesi düzenlenecektir.

V.BÖLÜM

DEĞERLENDİRME KRİTERLERİ

1-      Yemeğin Lezzeti (30 puan )

2-      Yemeğin Sunumu (20 Puan)

3-      Hijyen (30 Puan)

4-      Zamanlama (20 Puan) olarak 4 kriter toplam 100 puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır.

VI.BÖLÜM

ÖDÜL

1-      Yarışma Birincisi       BÜYÜK ÖDÜL        (3 adet)

2-      Yarışma İkincisi         BİSİKLET                (3 adet)