Okulumuz Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Değerli Aday öğrenciler ve Veliler,

Tercih dönemi öncesinde sizlere rehberlik etmek amacıyla okulumuz hakkında sıkça sorulan sorular ve cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.Daha fazla bilgi almak isterseniz iletişim bölümündeki bilgilerimizden bizi arayıp danışabilirsiniz.

1-    Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini neden tercih etmeliyim?

Ø  Okulumuz otelcilik ve turizm eğitimi veren bir proje okuludur. Proje kapsamında olan öğrencilerimize, Ekim – Nisan döneminde okulda yapılan teorik eğitimlerinin 10., 11. ve 12. sınıflarında proje ortağımız olan Trendy Hotels tarafından burs verilmektedir. Mayıs – Eylül döneminde işletmelerde beceri eğitimi yapan öğrencilerimiz asgari ücretin en az %60'ı oranında ücret almaktadırlar.

Ø  Mezun olan proje kapsamındaki öğrencilerimize proje ortağımız Trendy Hotels tarafından  istihdam garantisi verilmektedir.

Ø  Öğrencilerimiz okulumuzda alan eğitimine başladıkları günden mezun oldukları güne kadar sigortalanmaktadır.

Ø  Öğrencilerimiz okulumuz tarafından yapılan yurt dışı staj projelerine kriterleri sağlayan öğrencilerini dahil ederek yurt dışı staj imkanı sunmaktadır.

Ø  Mezun olan her öğrencimiz iş yeri açma belgesi alma hakkını kazanmaktadır.

2-   Okulumuzda uygulanan programlar nelerdir?

Ø  Okulumuzda Anadolu Meslek programı uygulanmaktadır.

3-   Okulumuzun yürüttüğü projeler ve protokoller nelerdir?

4-   Okulumuzun proje bilgileri.

Ø  Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü yürütülmektedir. Proje kapsamında Okulumuzda yabancı dil ağırlıklı eğitim verilmektedir. Proje kapsamındaki öğrencilerimize burs imkânı ve mezun olduktan sonra istihdam garantisi verilmektedir.

5-   Okulumuzun eğitim öğretim şekli nedir?

Ø  Okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır.

6-   Okulumuzda kız erkek karma eğitim verilmektedir.

7-   Okulumuzda pansiyon var mıdır?

Ø  Okulumuza bağlı 64 erkek 64 kız olmak üzere 128 öğrenci kapasiteli karma öğrenci pansiyonu bulunmaktadır. Parasız yatılılık sınavlarını kazanan öğrencilerimiz parasız yatılı, açık kontenjan kalması halinde gerekli kriterleri sağlayan öğrencilerimiz paralı yatılı olarak karma öğrenci pansiyonumuzda kalabilmektedir.

8-   Okulumuzda bulunan alanlar?

Okulumuzda Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı ile Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı olmak üzere iki alanda eğitim faaliyetleri yürütülmektedir. Alanlarla ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

9-   10-Okulumuzda bulunan dallar nelerdir?

Ø  Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı

ü  Ön Büro Dalı

ü  Kat Hizmetleri Dalı

Ø  Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı

ü  Aşçılık Dalı

ü  Pasta ve Tatlı Yapımı Dalı

ü  Servis Dalı

11-  Öğrencilerimiz hangi işletmelerde beceri eğitimi yapmaktadır?

Ø  2020 yılında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Trendy Hotels arasında imzalanan protokol ile proje kapsamındaki öğrencilerimiz Trendy Hotels Grubuna ait Antalya bölgesinde faaliyet gösteren 5 tane 5 yıldızlı otelde işletmelerde beceri eğitimi yapmaktadır.

Ø  Bartın bölgesinde kalmak isteyen öğrencilerimiz ise kamu kurum ve kuruluşları ile bölgemizde faaliyet gösteren sektörde lider konumda olan işletmelerde beceri eğitimi yapmaktadır.

12-Mezun olduktan sonra iş olanakları nelerdir?

Ø  Proje kapsamındaki öğrencilerimize proje ortağımız tarafından istihdam garantisi verilmektedir.

14-Okulumuz ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlamakta mıdır?

Okulumuz hem mesleki anlamda hem de kültürel ve sportif anlamda ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlamaktadır.

ü  2020 yılında yapılan Karadeniz Bölgesi Liseler Arası Yemek yarışmasında ekibimiz BİRİNCİ olmuştur.

ü  2020 yılında yapılan Uluslararası yaratıcı yatak yapma yarışmasında ekibimiz ÜÇÜNCÜ olmuştur.

ü  2020 yılında Bartın'da yapılan satranç turnuvasında ekibimiz BİRİNCİ olmuştur.

ü  2020 yılında Bartın'da yapılan futsal turnuvasında ekibimiz ÜÇÜNCÜ olmuştur.

15-Okulumuzun yüksek öğrenime yerleştirme oranı nedir?

2019 yılında 21 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiştir.

Yayın: 09.06.2020 - Güncelleme: 29.08.2023 15:29 - Görüntülenme: 1009