T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PROJE FAALİYETLERİ

1.Mutfaklarda atıkların ayrıştırılması ve kompostlamaya hazır hale getirilmesi aşamasında mutfak atölyelerinde eğitim alan tüm öğrenciler etkin şekilde görev alacakları için öncelikli olarak okulumuzda ‘Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı’ndaki tüm öğrencilere projemiz hakkında bilgilendirme seminerleri yapılmıştır.

04.03.2024 Pazartesi Günü:  10/B ve 10/C sınıfı öğrencilerine,

06.03.2024 Çarşamba Günü: 9/B ve 9/C sınıfı öğrencilerine,

11.03.2024 Pazartesi Günü: 12/B sınıfı öğrencilerine bilgilendirme seminerleri yapılmıştır.

  

2. Bilgilendirme sunumlarının ardından projemize gönüllü öğrencilerimiz ile birlikte okulumuz mutfak atölyeleri ve kafeteryasından çıkan organik atıkları günlük olarak kompost kovalarımıza yükledik.

3.  3. Kompostumuzun sıvı kontrollerini yaptık.  

     4. Kovamız tamamen dolduğunda 3 hafta boyunca gerçekleşecek olan fermentasyon sürecini başlattık. 3 haftalık fermentasyon süreci boyunca toprağımızı ekime hazır hale getireceğiz. Nisan ayında kompostumuzu toprağa aktararak sebze yetiştirmeye başlamayı planlıyoruz.14-05-202414-05-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-202418-04-2024

16-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-202416-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.03.2024 - Güncelleme: 14.05.2024 16:21 - Görüntülenme: 64
  Beğen | 2  kişi beğendi