14-16 Nisan Türkiye (Amasra) Hareketliliği

T.C Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Be Together-Improving the Perception Of European Treasure"(Avrupa Hazine Algısını Geliştirmek) başlıklı Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi kapsamında Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Proje Ortaklarımızı 14-17 Nisan tarihleri arasında Amasrada ağırladık.

Hollanda,Polonya,Norveç ve Çek Cumhuriyetinde ki ortak kurumlardan oluşan projemizin  amacı projeye dahil olan her bir ülke katılımcılarının çok kültürlü orijinlerini zenginleştirmekdir.Projenin dördüncü hareketliliğini gerçekleştirmek üzere misafirlerimizi Amasrada ağırladık.okulumuz projeye Slow food (sağlıklı yemekler) ile katılmaktadır.Proje aktivitelerinin birinci gününde misafirlerimize güzel şehrimizi,okulumuzu tanıtma şansı yakaladık.Okulumuz konferans salonunda öğretmenlerimiz tarafından Türk Yemek kültürü ve Slow Food hakkında bilgilendirme semineri gerçekleştirdik.

Proje hareketlilikleri takvimini hazırlarken misafirlerimizi özellikle Turizm haftasında okulumuzda ağırlamak istedik.15 Nisan Turizm Haftasının açılışında Amasra Kültür parkta ortak ülkelerimizin ve halkımızın katılımıyla Turizm Fuarı gerçekleştirdik.Her ülke kendi kültürüne ait yiyecek ve içecekleri fuarı gezen kişilere ikram ettiler ve kendi ülkelerini tanıtma şansı yakaladılar.Amasralı ev hanımlarımız Fuara hazırladıkları yöresel yemekler ve ikramlarıyla renk kattılar ve şehrimizi misafirlerimizi tanıtmamızda bize destek oldular.Okulumuz öğrencileri hazırladıkları konser ve danslarla fuar alanı şenlendirdiler.Fuar alanında proje ortağı misafirlerimiz kendi kültürlerini yansıtan şarkıları bizlere seslendirdiler ve halkımıza bir nevi müzik festivali havası yaşattılar.

Proje aktiviteleri arasında 16 Nisanda Okulumuz Tekno Mutfağında Slow Food festivali gerçekleştirdik.Proje ortağı ülkeler kendi kültürlerine ait yemekleri mutfağımızda hazırlayıp servis ettiler.Hollanda ortağımızın aşçıları bizim yöremize ait balıkları ve sebzeleri kendi usullerince pişirip yeni bir menü oluşturdular.Slow Food festivalindeki amacımız insanlara sağlıklı organik yemek külütürüne teşvik etmektir.Misafirlerimizin,Öğrencilerimizin,Amasra Halkının  ve Ankara Büyükşehir Mehteran takımın katılımıyla Turizm Haftası kortej yürüyüşü gerçekleştirdik.Turizm Haftasında Amasrada bir ilki gerçekleştirdiğimizi,Turizm Haftasının belki de ilk kez böyle coşkulu ve renkli kutladığımızı düşünüyoruz.

Yayın: 18.04.2015 - Güncelleme: 21.09.2023 10:30 - Görüntülenme: 1941