T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BESLENME POLİTİKAMIZ

AMASRA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

BESLENME DOSTU OKUL POLİTİKASI

 

Okulumuz sağlıklı ve dengeli beslenmeye önem veren ve bu konuda gerekli önlemleri alan, kantin ve yemek hizmetleri ile bu konunun üstünde titizlikle duran, hareketli yaşam konusunda duyarlı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün "Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur"  ilkesini benimsemiş ve temel ilkelerinden biri haline getirmiş bir kurumdur.

Beslenme dostu okul politikası ile , iyi bir nesil için  okulumuzda sağlıklı beslenme, hareketli yaşam konularında bilinçlendirmek, bu konuda ki duyarlılığı arttırmak için, yapılan uygulamaların desteklenmesi, okul  sağlığının kaliteli bir düzeye çıkartılması hedeflenmiştir.

 

1-      "Beslenme dostu okul projesi" çalışmalarını koordine etmek üzere BeslenmeveHareketliYaşamEkibininKurulması(Çekirdek Eylem Grubu)  oluşturuldu.

2-      Okulumuzun temizlik rehberi oluşturularak Yıllık, Aylık, Haftalık Ve Günlük Temizlik İş Planı yapılmakta ve uygulanmaktadır.

3-      Okulumuzun Eğitim-Öğretim akış programı Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Yaşama için  Spor ve Beslenme Etkinlikleriyle desteklenmekte ve uygulanmaktadır.

4-      Beden Eğitimi derslerinde Jimnastik, Hentbol ,Futbol ,Basketbol , Masa Tenisi ve Satranç branşlarında öğrencilerin aktif olmaları sağlanmıştır.  Pazartesi günleri ilk ders saatinden beş dakika önce öğrencilere egzersiz yaptırılarak sağlıklı yaşam konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmıştır.

5-      Okul kantini her ay "Okul Kantin Denetim Ekibi" tarafından denetlenmektedir.

6-      Kantinde satılan ürünler "Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'ndan" üretim ve ithalat izni olan ürünlerdir. DÖSE işletmemiz tarafından alımı yapılıp sunulmaktadır.

7-      Temizlik ve dezenfektan için "Sağlık Bakanlığı"ndan izinli ve ruhsatlı ürünler kullanılmaktadır.

8-      Öğrencilerimizin rutin aralıklarla Boy-Kilo Ölçümleri yapılmakta ve risk grubundaki öğrencilerin velileri bilgilendirilerek ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir.

9-      Okulumuzda Hareketli Ve Kaliteli  Yaşam İlkesi benimsenmiştir. Bu doğrultuda okul bünyesinde yarışmalar düzenlenmekte ve öğrencilerin en az bir spor dalıyla aktif uğraşmaları teşvik edilmektedir. Ders dışı saatlerde de  Egzersiz çalışmaları yapılmaktadır.

10-   Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında Belirli Gün ve Haftalar etkin olarak kutlanmaktadır.

11-   Okul su deposunun düzenli olarak bakımı ve temizliği yapılmaktadır.

12-   Okulumuzda "Beslenme Dostu Okul Projesi" için slogan yarışması düzenlenerek , öğrencilerimizin projeye karşı duyarlılığı arttırılmıştır.

13-   Hedefimiz "Sağlıklı beslenme, sağlıklı gençlik; sağlıklı gençlik ise sağlıklı yetişkinliktir"

 

 

 

ÇEKİRDEK EYLEM GRUBU ÜYELERİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2016 - Güncelleme: 21.09.2023 10:15 - Görüntülenme: 1027
  Beğen | 0  kişi beğendi