T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

ETKİNLİKLERİMİZ

         Pansiyonumuzda kalan öğrencilerin güzel zaman geçirmeleri, faydalı işlerle uğraşmaları için çeşitli sosyal ve sportif faaliyetler yapılmaktadır. Bu amaçla pansiyon öğrencilerine yönelik projelerimiz dışında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün planladığı projelere de katılım üst düzeydedir.

           Ayrıca öğrencilerimiz güreş, masa tenisi, hentbol, futbol, tekvando, karate gibi çeşitli sportif etkinliklere hafta içi okul sonrası ve hafta sonlarında belirli bir plan dâhilinde katılmaktadırlar.

"BİR KİŞİ BİLE KAZANÇTIR" PROJESİ: Okulumuz üst sınıftaki öğrencilere yönelik olarak uygulamaya konan bu projede pansiyonda kalan 17 öğrencimiz haftada üç akşam okulumuz spor salonunda öğretmenleri nezaretinde sportif etkinliklerde bulunmaktadırlar.

 

"OLUMLU DAVRANIŞ SİZDEN SİNEMA BİLETİ BİZDEN": Amasra Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Eğitimde Verimliliği Artırma Projesi kapsamında pansiyonumuzda örnek davranışlar sergileyen, kurallara uyan öğrenciler her ay Bartın'a sinemaya ve ardından hamburger yemeye götürülmektedir. Çok olumlu kazanımların elde edildiği bu çalışma öğrencilerimiz tarafından heyecanla karşılanmıştır.

 

SİNEMA GECELERİ: Pansiyonumuzda Cuma ve Cumartesi akşamları öğrencilerimiz Belletici Öğretmenler nezaretinde kaliteli ve eğitici nitelikte filmleri içeren sinema günleri düzenlenmektedir.

VELİ ZİYARETLERİ: Pansiyonumuzda kalan öğrencilerin aileleri ziyaret edilerek yaşanan sorunlar yerinde tespit edilir ve çözümler aranır. Maddi ve manevi sıkıntı içinde olan öğrencinin öğrenmede güçlük çekeceği ilkesinden yola çıkarak öncelikle bu sorunların çözümüne çaba sarf edilir.

 

SOSYAL YARDIMLAR: Pansiyonumuzda kalan öğrenciler içinde maddi durumu kötü olan ve kişisel ihtiyaçları bulunan öğrencilere gerek Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleri, gerekse yardımseverlerin katkıları ile giyecek, ayakkabı vb. yardımlar yapılır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2015 - Güncelleme: 21.09.2023 10:22 - Görüntülenme: 1504
  Beğen | 0  kişi beğendi