Fransa Hareketliliğimiz

AMASRA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FRANSA HAREKETLİLİĞİNİ TAMAMLADI T.C Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları kapsamında Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen "Talking4Success"(Başarı için Konuşmak) başlıklı Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi kapsamında Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen ve öğrencileri projenin beşinci hareketliliğini gerçekleştirmek için 20-26 Şubat tarihleri arasında ortak kurumlarının bulunduğu Fransa,Nevers şehrine ziyarette bulundular.Proje Mesleki yabancı Dil´in en pratik şekilde öğretilmesi ve Öğrenilmesiyle ilgili olup Hollanda,İngiltere,Türkiye,Fransa,Portekiz ve İspanyada ki kurumlarla işbirliği içerisinde 2 yıldan beri yürütülmekte ve bu yıl son bulacaktır.

AMASRA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FRANSA HAREKETLİLİĞİNİ TAMAMLADI

Okul Müdürü Ahmet ÖKSÜZOĞLU proje kapsamında belirli kriterlere göre seçtikleri 6 öğrenci ve İngilizce öğretmenlerinin Fransa hareketliliğine dahil olduğunu belirtti. Proje kapsamında şimdiye kadar Hollanda,İngiltere,İspanya ve Fransa hareketliliklerini tamamladıklarını belirten ÖKSÜZOĞLU, her bir hareketliliğine katılan öğrencilerinin dil becerilerini geliştirme fırsatları yakalamış olmaları dışında farklı tecrübelerle ülkelerine döndüklerini söyledi.

Proje hareketliliğine katılan öğrenciler;proje sayesinde ilk defa yurt dışına çıkma fırsatı elde ettiklerini,yabancı dillerini kullanma şansını yakaladıklarını,farklı kültürlerden öğrencilerle bir araya gelerek yeni kültür köprüleri inşa ettiklerini belirttiler ve Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin birer öğrencisi olmaktan gurur duyduklarını söylediler.Proje hareketlilikleri sırasında ev sahibi kurumun hazırlamış olduğu aktiviteler kapsamında sadece İngilizce değil ortak ülkelerin dillerini de kullanma şansını elde ettiklerini belirten öğrenciler;aslında ikinci dil öğreniminin düşündükleri kadar zor olmadığını o dili kullanmak için fırsat yakaladıklarında daha da zevkli hale geldiğini belirttiler.

Hareketliliğe katılan İngilizce Öğretmeni Serhan KOYUNCU,proje kapsamında her bir ortak ülkenin yabancı dil öğreniminin daha pratik hale nasıl getirilebileceği konusunda bir pilot uygulama hazırladığını belirtti.Fransa ortaklarının bu kapsamda kendi kültürlerini tanıtan yemekleri kendi dillerinde ve İngilizce kullanarak tüm ortak ülke öğrencileriyle birlikte hazırladıklarını ve bu sayede öğrencilerin yaparak ve yaşayarak bir dili nasıl zevkli bir şekilde öğrenebileceklerini tecrübe ettiklerini belirtti.Dil becerisinin yanı sıra öğrencilerinin farklı kültürleri tanıma,paylaşımda bulunma,kendi kültürlerini tanıtma deneyimleri de yaşadıklarını belirten KOYUNCU,öğrencilerine böyle fırsatlar vermeye devam edeceklerini belirtti ve Proje faaliyetlerinin 17-21 Mart tarihleri arasında Portekiz hareketliliği ile son bulacağını söyledi.

Yayın: 27.02.2015 - Güncelleme: 21.09.2023 10:16 - Görüntülenme: 1451