T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

İngiltere Hareketliliği

Proje hareketliliği süresince iki farklı  İngiliz okulunu ziyaret etme şansını, İngiliz eğitim sistemi ve Okul donanımları hakkında da iyi tecrübeler edindik. Edindiğimiz tecrübeleri Türkiye dönüşünde kendi öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle paylaştık ve uygulanabilir olanları kendi okulumuzda da uygulamaya çalıştık.

 

 

Uluslararası ortaklarla öğrencileri için yabancı dil öğrenimini teşvik etmek ve yabancı dil öğrenimini daha pratik hale getirmek için 2-6 Kasım 2014 tarihleri arasında İngiltere´de bir araya geldik. İngiltere´deki ortağımız  Norwich Futbol takımı Eğitim Merkezidir. Hareketlilik   süresince ortağımızın  dil öğrenimi için oluşturdukları pilot uygulamaları öğretmenlere ve öğrencilere sergilediler ve bu uygulamayı  profesyonel olarak her ortağın kendi ülkelerinde uygulanıp uygulanamayacağını görüştük.

 

 Bütün pilot uygulamalar ve seminerler nihayetinde mesleki eğitimde pratik yabancı dil öğrenimi için bir model ile sonuçlanacaktır ve bu oluşturulan öğrenme modeli projemizin sonucu olacak ,yaygınlaştırılarak Mesleki Eğitimde Uluslararası kullanılabilirliği olacaktır.

 2-6 Kasım tarihleri arasında Norwich´ te ortaklarımızla bir araya gelip İngilizcenin ana dil olduğu İngiltere´de  Yabancı Dil´in meslekle ilişkilendirilerek nasıl öğretilebileceğini  yerinde izleme ve değerlendirme şansını yakaladık. Norwich Futbol takımı Eğitim Merkezi´nin bir okul olmadığından ancak okullarla işbirliği içinde öğrencilere daha iyi eğitim vermek için çalışan bir merkezdir. Proje çalışmaları kapsamında bu eğitim merkezinin Norwich´teki en iyi iki okul olan "Open Academy ve Wymondham  College" öğretmen ve öğrencileri ile Norwich Futbol Kulübü stadının şehri ziyarete gelen turistlere İspanyolca, Fransızca ve Portekizce  gibi faklı dillerde tanıtılmasını içeren bir tanıtım programı hazırladıklarını ve bu programın farklı şekillerde kendi eğitim sistemimizde de uygulanabileceğini gördük.

 111

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.12.2014 - Güncelleme: 21.09.2023 10:19 - Görüntülenme: 1954
  Beğen | 0  kişi beğendi