T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

PANSİYON KURALLARIMIZ

a-      Pansiyonumuzda iç yönergede belirlenen zaman çizelgesine uyarlar.

b-      Öğrenciler yatak, dolap ve odalarının tertip ve düzeninden sorumludur.

c-       Etüt saatlerinde tüm öğrenciler bireysel çalışmalarını yaparlar, kimse birbiriyle konuşmaz.

d-      Çarşamba günleri evci iznine çıkacak olanlar adlarını listeye yazdırırlar. Çıkış tarihleri ve dönüş gün ve saatleri velilere SMS ile bildirilir. Zamanında mazeretsiz dönmeyenler hakkında disiplin işlemi yapılır.

e-      Pansiyonumuzda etüt saatlerinde ve gece 22.30 dan sonra cep telefonlarının kullanılması yasaktır.

f-       Pansiyon öğrencileri arasında kaba ve saygısız davranışlar, küfürleşmeler yasaktır. Önce uyarılan öğrenciler hakkında tekrarında disiplin işlemi yapılır.

g-      Pansiyonumuzda öğrencilerin kendilerine teslim edilen eşyaları ve malzemeleri korumaları, doğru kullanmaları esastır. Zarar veren öğrenci zararı tanzim etmek zorundadır.  Kasıtlı zararlarda disiplin işlemi uygulanır.

h-      Pansiyonumuzda akşam etütleri ve hafta sonları okuma saatlerine katılmak zorunludur. Rahatsız ve raporlu olan öğrenciler odalarında ve ya revirde dinlenebilirler.

i-        Pansiyon öğrencileri okulda kutlanan belirli gün ve hafta etkinliklerine katılmak zorundadır.

j-        Pansiyonumuzda kalan öğrenciler yalan söylemezler, idareci ve öğretmenlerine yanlış bilgi vermezler. Aksi halde haklarında disiplin işlemi yapılır.

k-      Pansiyon öğrencileri idarece Amasra ve çevresinde yasaklanan yerlere gidemezler. Öğrenciye yakışmayacak davranışlarda bulunamazlar.

l-         Pansiyonda tütün ve benzeri maddelerin kullanımı yasaktır.

m-    Pansiyonda kalan öğrencilerimiz devletin kendilerine sunduğu bu imkânların değerini bilir, tasarruf önlemlerine uyarlar.

n-      Pansiyonumuzda kış aylarında 17.00 dan(yaz saatinde 17.30) sonra öğrencilerin dışarı çıkışı yasaktır. Zorunlu hallerde ancak görevli öğretmen ve idareciler nezaretinde pansiyon dışına çıkılabilir.

Hafta sonları evci çıkmayan öğrencilerimiz saat 13.00 dan 17.00 a kadar Amasra 'da serbest zamanlarını değerlendirebilir, alış-veriş ve kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilir

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2015 - Güncelleme: 21.09.2023 10:27 - Görüntülenme: 3471
  Beğen | 0  kişi beğendi