T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TEMEL İLKELERİMİZ

 

1-      DEMOKRATİK KATILIM:

Pansiyonumuzda öğrencilerin oluşturdukları Başkanlar Kurulu ile sağlanan işbirliği ve uyum sayesinde tüm sorunlar ve çözüm yollara her ay yapılan toplantılarla gündeme getirilir. Önerilen çözüm yollarını uygulanabilirliği Müdür Yardımcısı ile planlanarak okul idaresine sunulur. Pansiyona yeni gelen öğrencilerin uyum sorunları ile ilgili olarak bu kurulda yer alan görevli öğrenciler koruyucu ve geliştirici rehberlik yaparlar.

 

2-      DEVLET MALININ KORUNMASI-TASARRUF:

Tüm öğrencilerimiz devletin kendilerine sunduğu imkânların farkındadırlar ve kullandıkları eşyaların devletin emaneti olduğunu bilirler. Bu emanetleri korudukları gibi elektrik, su tasarrufuna dikkat ederler, yemek ve ekmek israfından uzak durular.

 

3-       AÇIKLIK: Pansiyonumuzda kalan tüm öğrenciler sorunlarını, sıkıntılarını pansiyon yönetimindeki ağabeyleri, belletici öğretmenler ve müdür yardımcısı ile açıklıkla paylaşabilir. Bu paylaşımlar öğrencinin huzuru ve güvenliği için gizli tutulur ve sorunlar hızlı ve etkili şekilde çözülür.

 

4-      VELİ KATILIMI: Pansiyon öğrencilerimizin velileri çocuklarının davranışları, ders durumları, sağlık sorunları ile ilgili gelişmelerden anında haberdar edilir. Bu yönde SMS ve Müdür Yardımcısının telefonundan bilgilendirmeler yapıldığı gibi sorunları yerinde tespit etmek için veli ziyaretleri de yapılır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.04.2015 - Güncelleme: 21.09.2023 10:28 - Görüntülenme: 2913
  Beğen | 0  kişi beğendi