T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BARTIN / AMASRA - Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Türkiye Hareketliliği

Projemizin 3.hareketliliği tüm ortaklarımız ve öğrencilerinin katılımıyla ülkemizde gerçekleştirildi.

 

 

HAREKETLİLİK ÖNCESİ ÇALIŞMALARIMIZ VE PİLOT UYGULAMAMIZ

Amasra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmenleri olarak okulumuzda yabancı dil öğrenimini daha pratik ve öğrencilerimizin meslekleriyle ilgili olarak daha eğlenceli hale getirmek için öğrencilerimizle beraber derste meslekleriyle ilgili olarak öğrendikleri İngilizcelerini kullanabilir hale getirmek ve kendilerinden sonraki öğrencilere de faydalı olması amacıyla hemen hemen her öğrencinin internete ulaşabildiğinden yola çıkarak talking4success adında facebook grubu oluşturduk. Öğrencilerimizi İngilizcelerini kullanmaya teşvik etmek ve daha eğlenceli ve kalıcı bir öğrenme gerçekleştirmek amacıyla onları ödevlendirerek ve sessiz ortağımız Halk Eğitim Merkezi aracılığı ile Mesleki İngilizce Kursları açarak her konuda pratik diyalogların yer aldığı video çekimleri yaptık. Bu görsel materyalleri tüm öğrencilerin ve yabancı ortaklarımızın görmesi için facebook grubumuzda paylaştık.

 

 Oluşturduğumuz gruba okulumuzun tüm öğrencilerinin üye olmalarını sağlayarak bir araya gelmiş görsel ve işitsel materyallerin herkese ulaşmasını sağladık ve zaman içerisinde öğrencilerin bu videolardan ders çalışmaya başladıklarını gözlemledik. Yabancı ortaklarımızın da gruba üye olması ve paylaşılan videolara yorum yapmaları öğrencilerimizin motivasyonlarını arttırmıştır. Özellikle Mesleki İngilizce öğreniminde oluşturduğumuz bu pilot uygulama ortaklarımızın da ilgisini çekmiştir ve kendi ülkelerinde de bu uygulamayı yapmak istediklerini söylemişlerdir.

 

Facebook grubumuzdaki paylaşımlarımız sadece proje süresince değil sonrasında da devam edecek ve elimizde tüm öğrencilerimizin ve hatta Türkiye genelinde Turizm alanında Mesleki İngilizce öğrenen herkesin ulaşabileceği bir arşiv oluşturulacaktır. Projenin daha başında aldığımız olumlu yorumlar doğru yolda olduğumuzun ve İngilizcenin pratik ve eğlenceli şekilde öğrenilmesi için iyi bir uygulama olduğunun göstergesidir.

 

Proje Facebook Grubu: talking4success

Proje email adresi: talking4success@hotmail.com.tr

 Proje kapsamında Okulumuzda TALKING4SUCCESS  adını verdiğimiz bir Mesleki İngilizce sınıfı oluşturduk. Sınıfımızda öğrencilerimizin uygulamalı şekilde Mesleki İngilizce dersinde öğrendiklerini uygulayabilecekleri Resepsiyon Desk'i ve Kuver masası bulunmaktadır.

 Proje etkinlikleri süresince ortaklarımıza İngilizce öğretmenlerimizle öğrencilerimizin hazırlamış oldukları pilot uygulamaları gösterdik. Özellikle pilot çalışma olarak oluşturduğumuz facebook sayfamız çok ilgi gördü ve beğenildi.

 Öğrencilerimiz ikinci yabancı dil İngilizce kullanarak misafirlerimize Amasra´yı gezdirdiler ve tarih ve kültürümüz hakkında bilgi verdiler.

Proje hareketliliği süresince bütün öğrencilerimiz aktif olarak görevlendirildi ve yabancı dillerini kullanma şansı yakaladılar. Öğrencilerimizin bu hareketlilik sonrasında yabancı dile olan ilgilerinde artış gözlendi

 PROJEMİZİN TÜRKİYE HAREKETLİLİĞİ SONRASI ORTAK ÜLKE

KOORDİNATÖRLERİNİN İZLENİMLERİ

Aurora Lopez (İspanya) :

    Ziyaret sırasında öğrenciler ve öğretmenler tarafından hazırlanan aktiviteler okulun tüm özelliklerini ve öğrencilerin almış oldukları eğitimi tamamıyla göstermiş olduğundan dolayı çok etkileyiciydi. Okulun tüm öğrencileri ve öğretmenleri biz ziyaretçi öğretmenleri ve öğrencilerimizi memnun etmek için ellerinden gelenin tümünü yaptılar. Amasra´da ve dolayısıyla Türkiye´de verilen eğitim dinamiklerini ve siz Türklerin misafirperverliğini yakından görme şansına sahip olduk. Okulun içinde ve dışında yapılan bütün aktiviteler projenin amacına uygundu .İspanyol ve Türk öğrencilerin kültür ve dil farklılıklarını aşarak çok yakınlaştıklarını söyleyebilirim. Türkiye´de görmüş olduğum pilot uygulama çok etkileyici ve öğrencilerin dil öğrenimi için oldukça yaratıcıydı. Aynı çalışmayı ülkemizde de uygulamayı düşünüyoruz.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.12.2014 - Güncelleme: 21.09.2023 10:30 - Görüntülenme: 2032
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
serhan LDV,